Homárvacsora

Az Evidens Bistro-t egy elegáns, magyaros étteremnek alkottuk meg, ami a Belváros szívében, a Sas utcában található. A magyaros fogásoknál viszont nem álltunk meg, hanem nemzetközi ételekkel is igyekszünk étlapunkat és szezonális ajánlatainkat színesíteni. A Homárvacsora is ezt a szemléletet tükrözi, melynek élményét garantáltan nem fogja elfelejteni jó darabig.


Homárvacsora ajánlatunkat a tengeri finomságokat kedvelőknek és a kísérletezőknek alkottuk meg. A vacsora során Önnek és partnerének 5 fogást szolgálunk fel különböző italok kíséretében. Az ételek egytől egyik, a részletekbe menő precizitással készülnek el, hogy minél nagyobb gasztroélményben lehessen részük.


Előételként Királyrák "tatárt" szervírozunk Furlan Conegl. Vald. Prosecco Spumante-val, majd Kókuszos homárkrémlevest kóstolhatnak meg a Figula Pincészet Csopaki Olaszrizling Sáfránkert Selection-ével. Az este fő attrakcióját Black Tiger garnéla farkak előzik meg avokádós, paradicsomos spagetti és Thummerer Egri Chardonnay Battonage kíséretében. A vacsora várva várt fogását, a homárt egészben, az asztaluknál készítjük el látványos és nem mindennapi módon. Közben pedig a Vylyan Pincészettől a Kakas Rosé-t kortyolhatják. Lezárásként Csokoládé szufléval kedveskedünk fehér csokoládémártással leöntve. A desszertbor pedig a Grand Tokaj 2013-as Tokaji Aszúja.

A homárvacsora fogásai - Evidens bistro Budapest

Furlan Conegl. Vald. Prosecco Spumante

Királyrák „tatár” chilis lime-teavajjal, friss snidlinggel és magos barna bagettel


Kókuszos homárkrémleves kaviáros blinivel
Mátrai Sauvignon Blanc 2018 - Bárdos és Fia Pincészet


Black Tiger garnéla farkak paradicsomos, pesztós, fokhagymás és avokádós spagettivel
Egri Chardonnay Battonage 2017 - Thummerer Pincészet


Egészben, asztalnál készült homár ananásszal, fenyőmaggal, tejszínnel, házi füstölt gombával és kaffir lime-os rukkolával
Kakas Rosé 2018 - Vylyan Pincészet


Csokoládé szuflé fehér csokoládémártással
Tokaji Aszú Evidens Bistro Selection 2013 - Grand TokajKérjük, hogy a tervezett vacsora előtt minimum 3 nappal korábban foglaljanak asztalt, hogy az élő homárt be tudja szerezni éttermünk.


Homár

A homár kedvelt és drága csemege, nagy mennyiségben fogják ki. Egyes becslések szerint a kereskedelmi fogások felét teszi ki. A főzés során páncéljának kék színe vöröses-narancsos színűre vált. Legízletesebb részei az ollóiban és a farkában rejtőznek. Az osztrigához hasonlóan afrodiziákumnak számít. Egy különleges eljárással páncéljából homár vajat lehet készíteni.


Black Tiger garnéla

​A black tiger garnéla nevét a testét körkörösen borító fekete csíkokról kapta. Mérete miatt óriás tigrisráknak is nevezik. Az egyik legkedveltebb rákfajta, elkészítése szinte nem ismer korlátokat. Élőhelye a meleg, trópusi vizek. Húsa pedig rendkívül zsírszegény, magas a fehérje és az Omega-3 zsírsav tartalma.


Asztalfoglalás a homárvacsorára
Foglalás küldése